Tortilje
Uistinu ih nije problem napraviti. I odlične su!
500 g bezglutenskog brašna- Mix b Schar, 80 g rastopljenog maslaca, 3 dcl vode, jedna žličica soli.
U vodu staviti sol i maslac pa dodati brašno. Umijesiti mekano tijesto. Razdijeliti na 14 loptica veličine jajeta i pokriti vlažnom krpom da odstoje oko pola sata.
Razvaljati loptice tijesta na pobrašnjenom stolu u krug promjera oko 25 cm. Jako kratko ih peći na vrućoj tavi. Odmah kad počnu lagani mjehurići maknuti s vatre. Moraju ostati mekani da se mogu savijati. Ako se dugo peku budu tvrdi i lome se.
Puniti se mogu raznim nadjevima. Dinstanim trakicama mesa pomiješanim sa salatama, kukuruzom, grahom i začinjeni raznim začinima. I takvi se mogu odmah jesti. Ali mogu se napraviti i sa Enchiladom.