Enchilada za punjenje tortilja

Umak od rajčice

Dvije žlice ulja, 1 glavica luka, 1 češanj češnjaka, 1 svježa paprika, 400 g svježe rajčice ili u konzervi, 1 vezica peršina, 1-2 žličice limunovog soka, sol i papar.

Luk, češnjak i papriku sitno nasjeckati i pirjati na ulju. Dodati nasjeckane rajčice i limunov sok, peršin , sol i papar. Sve 10 min pirjati.

 Nadjev

1/2 dcl ulja, 30 dag pilećih prsa, 15 dag naribanog topljivog sira, 2 dcl kiselog vrhnja, crveni grab i kukuruz iz limenke, može malo chili začina (pazi, jako je ljut).

Piletinu narezati na šire trake i popeći na ulju (po želji dodati chili). Maknuti s vatre i u to dodati pola umaka od rajčica, kiselo vrhnje, polovicu naribanog sira, grah i kukuruz. Sve pomiješati i s tim puniti tortilje. Tortilje slagati u vatrostalnu zdjelu jednu do druge i na svaku tortilju povrh staviti umak od rajčice i naribanog toplji­vog sira i sve zapeći pokriveno folijom 15 min.

 U kući možete tortilje servirati uz bijeli umak od jogurta.

Bijeli umak: izmiješati 2 dcl kiselog vrhnja, 1 dcl tekućeg jogurta, dvije žličice češnjaka i sasvim malo soli.

Leave a Reply

Specijalisticka ordinacija obiteljske medicine dr.med. Snjezana Permozer Hajdarovic