Musaka od kruha
Pripremite (za 4 osobe): 60 dag mljevenog mesa, 1 velika glavica crvenog luka, dva češnjaka, 1/2 1 mlijeka, 3 jaja, suhog kruha da se pokrije dno tepsije i površina nakon slaganja mesa, 1 dcl ulja, sol, papar, sjeckani peršin.
Isjeckati luk sitno i prepržiti ga na ulju, dodati mljeveno meso, češnjak i začine te sve zajedno popržiti. Lagano namastiti tepsiju, poredati prepečeni ili osušeni bezglutenski kruh da prekrije dno. Na red kruha staviti poprženo meso, te pokriti isto tako redom kruha i peči u pećnici da kruh porumeni. Izvaditi iz pećnice, zaliti razmućenim jajima u mlijeku uz dodatak soli, peršina, i po želji muškatnog oraščića te još kratko zapeći u pećnici. Služi se kao međuobrok, uz jogurt, kiselo mlijeko ili salatu, a može se poslužiti i kao glavno jelo uz prethodno posluženu juhu.