Sastojci:
- 500 g bezglutenskog brašna – Mix b Schar
- 80 g rastopljenog maslaca
- 3 dcl vode
- jedna žličica soli
U vodu staviti sol i maslac pa dodati brašno. Umijesiti mekano tijesto. Razdijeliti na 14 loptica veličine jajeta i pokriti vlažnom krpom da odstoje oko pola sata.
Razvaljati loptice tijesta na pobrašnjenom stolu u krug promjera oko 25 cm. Jako kratko ih peći na vrućoj tavi. Odmah kad počnu lagani mjehurići maknuti s vatre. Moraju ostati mekani da se mogu savijati. Ako se dugo peku budu tvrdi i lome se.
Puniti se mogu raznim nadjevima. Dinstanim trakicama mesa pomiješanim sa salatama, kukuruzom, grahom i začinjeni raznim začinima. I takvi se mogu odmah jesti. A mogu se napraviti i sa Enchiladom.
- Kruh bez glutena – Pogača
- Štrudla od sira
- Zljevanka bez glutena
- Marinkina torta
- Londonerice
- Torta od palačinka
- Proja bez glutena
- Kruh bez glutena – Kruh sa dodatcima
- Mrvice (prezle)
- Kolač s limunom
- Kockice kruha – dodatak juhi
- Ostalo vam kukuruznih žganaca?
- Četvorinice od šunke
- Nabujak od starog kruha
- Musaka od kruha
- Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
- Enchilada za punjenje tortilja
- Kruh bez glutena – Kruh od soje
- Rožata
- Palačinke (2 recepta)
- Dalmatinske fritule
- Tortilje