Tortilje


Tortilje

Sastojci:

  • 500 g bezglutenskog brašna – Mix b Schar
  • 80 g rastopljenog maslaca
  • 3 dcl vode
  • jedna žličica soli

U vodu staviti sol i maslac pa dodati brašno. Umijesiti mekano tijesto. Razdijeliti na 14 loptica veličine jajeta i pokriti vlažnom krpom da odstoje oko pola sata.

Razvaljati loptice tijesta na pobrašnjenom stolu u krug promjera oko 25 cm. Jako kratko ih peći na vrućoj tavi. Odmah kad počnu lagani mjehurići maknuti s vatre. Moraju ostati mekani da se mogu savijati. Ako se dugo peku budu tvrdi i lome se.

Puniti se mogu raznim nadjevima. Dinstanim trakicama mesa pomiješanim sa salatama, kukuruzom, grahom i začinjeni raznim začinima. I takvi se mogu odmah jesti. A mogu se napraviti i sa Enchiladom.