Umak od rajčice
Dvije žlice ulja, 1 glavica luka, 1 češanj češnjaka, 1 svježa paprika, 400 g svježe rajčice ili u konzervi, 1 vezica peršina, 1-2 žličice limunovog soka, sol i papar.
Luk, češnjak i papriku sitno nasjeckati i pirjati na ulju. Dodati nasjeckane rajčice i limunov sok, peršin , sol i papar. Sve 10 min pirjati.
Nadjev
1/2 dcl ulja, 30 dag pilećih prsa, 15 dag naribanog topljivog sira, 2 dcl kiselog vrhnja, crveni grab i kukuruz iz limenke, može malo chili začina (pazi, jako je ljut).
Piletinu narezati na šire trake i popeći na ulju (po želji dodati chili). Maknuti s vatre i u to dodati pola umaka od rajčica, kiselo vrhnje, polovicu naribanog sira, grah i kukuruz. Sve pomiješati i s tim puniti tortilje. Tortilje slagati u vatrostalnu zdjelu jednu do druge i na svaku tortilju povrh staviti umak od rajčice i naribanog topljivog sira i sve zapeći pokriveno folijom 15 min.
U kući možete tortilje servirati uz bijeli umak od jogurta.
Bijeli umak: izmiješati 2 dcl kiselog vrhnja, 1 dcl tekućeg jogurta, dvije žličice češnjaka i sasvim malo soli.
Svi recepti u ovoj kategoriji:
- Kruh bez glutena – Pogača
- Štrudla od sira
- Zljevanka bez glutena
- Marinkina torta
- Londonerice
- Torta od palačinka
- Proja bez glutena
- Kruh bez glutena – Kruh sa dodatcima
- Mrvice (prezle)
- Kolač s limunom
- Kockice kruha – dodatak juhi
- Ostalo vam kukuruznih žganaca?
- Četvorinice od šunke
- Nabujak od starog kruha
- Musaka od kruha
- Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
- Enchilada za punjenje tortilja
- Kruh bez glutena – Kruh od soje
- Rožata
- Palačinke (2 recepta)
- Dalmatinske fritule
- Tortilje