Pripremite (za 4 osobe):
- 30-40 dkg starog bezglutenskog kruha
- 1/2 l mlijeka
- 2 jaja
- 1/2 kg jabuka
- 1/2 kg kruška (mogu i šljive)
- 2 žlice brašna
- 6 žlica šećera
- korica limuna
- vanilin šećer
- malo maslaca
Kruh izrezati na male kockice, staviti u namazanu tepsiju, a na to poslagati jabuke i kruške bez kore, narezane na listiće i posuti šećerom. Umutiti jaja, mlijeko, brašno, koricu naribanog limuna i vanilin šećer te preliti smjesu. Posuti mrvicama (prezlama) ako je smjesa rijetka i staviti par listića maslaca. Peći 30-ak minuta na temperaturi od 130°C.
- Kruh bez glutena – Pogača
- Štrudla od sira
- Zljevanka bez glutena
- Marinkina torta
- Londonerice
- Torta od palačinka
- Proja bez glutena
- Kruh bez glutena – Kruh sa dodatcima
- Mrvice (prezle)
- Kolač s limunom
- Kockice kruha – dodatak juhi
- Ostalo vam kukuruznih žganaca?
- Četvorinice od šunke
- Nabujak od starog kruha
- Musaka od kruha
- Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
- Enchilada za punjenje tortilja
- Kruh bez glutena – Kruh od soje
- Rožata
- Palačinke (2 recepta)
- Dalmatinske fritule
- Tortilje