Sastojci:
- 600 g kuhanih, ohlađenih žganaca (od kukuruznog brašna)
- 1 dcl mlijeka
- 1 jaje
- 1 žlica masti
- 1 žličica soli
- 1 žličica meda
- 2 paketića praška za pecivo,
- koliko upije bijelog bezglutenskog brašna,
- usitnjena dimljena šunkica ili dalmatinska panceta,
- nasjeckani svježi vlasac
Za premaz mast ili ulje. Za posip lanene sjemenke.
Priprema: Umijesiti mekano tijesto od navedenih sastojaka i pobrašnjenim rukama oblikovati kuglice veličine loptice za stolni tenis, lagano ih spljoštiti i rasporediti na lim za pečenje premazan maslacem. Premazati istopljenom masti (ili uljem) i posipati sjemenkama. Ugrijati pećnicu na 190°C (one dotle miruju) i peći dok ne poprime lagano rumenu boju. Vruće umotati u krpu i ostaviti da malo otpuste i omekšaju. Poslužiti tople, a ako vam ih što ostane, ostat će svježe i sutradan. Čuvati umotane u krpu.
- Kruh bez glutena – Pogača
- Štrudla od sira
- Zljevanka bez glutena
- Marinkina torta
- Londonerice
- Torta od palačinka
- Proja bez glutena
- Kruh bez glutena – Kruh sa dodatcima
- Mrvice (prezle)
- Kolač s limunom
- Kockice kruha – dodatak juhi
- Ostalo vam kukuruznih žganaca?
- Četvorinice od šunke
- Nabujak od starog kruha
- Musaka od kruha
- Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
- Enchilada za punjenje tortilja
- Kruh bez glutena – Kruh od soje
- Rožata
- Palačinke (2 recepta)
- Dalmatinske fritule
- Tortilje