Ostalo vam kukuruznih žganaca?

Sastojci:

  • 600 g kuhanih, ohlađenih žganaca (od kukuru­znog brašna)
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žlica masti
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica meda
  • 2 paketića praška za pecivo,
  • koliko upije bijelog bezglutenskog brašna,
  • usitnjena dimljena šunkica ili dalmatinska panceta,
  • nasjeckani svježi vlasac

Za premaz mast ili ulje. Za posip lanene sjemenke.

Priprema: Umijesiti mekano tijesto od navedenih sastoja­ka i pobrašnjenim rukama oblikovati kuglice veličine lop­tice za stolni tenis, lagano ih spljoštiti i rasporediti na lim za pečenje premazan maslacem. Premazati istopljenom masti (ili uljem) i posipati sjemenkama. Ugrijati pećnicu na 190°C (one dotle miruju) i peći dok ne poprime lagano rumenu boju. Vruće umotati u krpu i ostaviti da malo otpuste i omekšaju. Poslužiti tople, a ako vam ih što ostane, ostat će svježe i sutradan. Čuvati umotane u krpu.