Namirnice:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 1/2 mlijeka
- 1 limun
- 1 žlica ruma
- 1 vanilin šećer
- 14 žlica šećera
Postupak: dobro izmiksajte 6 cijelih jaja s 6 žlica šećera. Dodajte mlijeko, naribanu limunovu koru, rum i vanilin šećer.
U posebnoj posudi pečenjem zažutite 14 žlica šećera do karamel boje i time vrućim oblijte oblik za rožatu (oblik s rupom u sredini, kao stožac, može oblik za kuglof) i onda smjesu izlijte u oblik. U drugom loncu uzavrite toliko vode da bude iznad polovice tog oblika. Stavite smjesu u lonac s vodom i kuhajte 3/4 sata na pari, a onda pecite još 1/4 sata u pećnici na 180/200 °. Kad se ohladi u obliku, pažljivo iskrenite na okrugli tanjur.
Svi recepti u ovoj kategoriji:
- Kruh bez glutena – Pogača
- Štrudla od sira
- Zljevanka bez glutena
- Marinkina torta
- Londonerice
- Torta od palačinka
- Proja bez glutena
- Kruh bez glutena – Kruh sa dodatcima
- Mrvice (prezle)
- Kolač s limunom
- Kockice kruha – dodatak juhi
- Ostalo vam kukuruznih žganaca?
- Četvorinice od šunke
- Nabujak od starog kruha
- Musaka od kruha
- Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
- Enchilada za punjenje tortilja
- Kruh bez glutena – Kruh od soje
- Rožata
- Palačinke (2 recepta)
- Dalmatinske fritule
- Tortilje