Sastojci:
- 80 g špinata ili blitve
- 5 g rižinih pahuljica (ili kukuruznog brašna ili pšeničnog griza)
- 100 ml majčinog ili dojenačkog mlijeka
- 5 g ulja (maslinovo ili suncokretovo)
PRIPREMA: špinat ili blitvu očistiti tako da se odstrani korijen i donji dio peteljke, oprati pod tekućom vodom i ocijediti. Staviti u kipuću vodu i kuhati kraće vrijeme dok ne padne na dno posude. Ocijediti , propasirati, dodati ulje i zaliti mlijekom. Sve zajedno promiješati i kuhati na umjerenoj temperaturi uz miješanje. Ugustiti obrok dodajući žličicu pahuljica i miješati do nestanka grudica.
Priprema li se obrok s kukuruznim brašnom ili pšeničnim grizom, dodati žitarice na ulje, promiješati, dodati špinat, zaliti mlijekom i kuhati uz lagano miješanje 10-15 minuta.
NAPOMENA: starijem se djetetu može dodati 2 žlice mesa, ribe, tvrdo kuhani žumanjak ili jetrica.
Energetska vrijednost: 147,2 kcal
Bjelančevine: 3,7 g
Masti: 9,3 g
Ugljikohidrati: 13,9 g
NAPOMENA: Ovaj je recept za dohranu od 6 mjeseci starosti.
Svi recepti iz ove kategorije: