Krem juha od piletine i kukuruza


Djeca i piletina

Sastojci:

  • 1 litra pilećeg temeljca
  • 40 g sitne tjestenine
  • 175 g sitno narezane kuhane piletine
  • 125 g razrijeđenog pasiranog kukuruza
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

PRIPREMA: ulijte temeljac u lonac, dodajte tjesteninu i pustite da zavri. Nakon što zavri, smanjite vatru i ostavite 10-12 minuta, dok tjestenina ne omekša. Dodajte piletinu i kukuruz i ostavite na laganoj vatri još5 minuta. Umiješajte peršin i ohladite. Propasirajte juhu u mikseru ili pomoću ručnog miksera dok ne postane kašasta. Juhu možete spremiti u hladnjak i iskoristiti iduća 3 dana ili odvojiti porcije i spremiti u zamrzivač.

NAPOMENA: najbolje je koristiti narezana pileća prsa bez kože. Ako koristite sirovu piletinu, dodajte ju u temeljac kada dodajete i tjesteninu.

Serviranja: 6

NAPOMENA: Ovaj je recept za djecu od 1. do 4. godine.

Svi recepti iz ove kategorije: