Sastojci:
- 1 litra pilećeg temeljca
- 40 g sitne tjestenine
- 175 g sitno narezane kuhane piletine
- 125 g razrijeđenog pasiranog kukuruza
- 1 žlica nasjeckanog peršina
PRIPREMA: ulijte temeljac u lonac, dodajte tjesteninu i pustite da zavri. Nakon što zavri, smanjite vatru i ostavite 10-12 minuta, dok tjestenina ne omekša. Dodajte piletinu i kukuruz i ostavite na laganoj vatri još5 minuta. Umiješajte peršin i ohladite. Propasirajte juhu u mikseru ili pomoću ručnog miksera dok ne postane kašasta. Juhu možete spremiti u hladnjak i iskoristiti iduća 3 dana ili odvojiti porcije i spremiti u zamrzivač.
NAPOMENA: najbolje je koristiti narezana pileća prsa bez kože. Ako koristite sirovu piletinu, dodajte ju u temeljac kada dodajete i tjesteninu.
Serviranja: 6
NAPOMENA: Ovaj je recept za djecu od 1. do 4. godine.
Svi recepti iz ove kategorije:
- Tjestenina sa sirom
- Mesne okruglice
- Rižoto od graška i šunke
- Fritata od poriluka, tikvica i sira
- Prvi špageti bolognese
- Špageti s cherry rajčicama
- Tortilja za malene
- Popečci od povrća
- Mini quiche Lorraine
- Kus-kus s miješanim bobičastim voćem
- Riblji prutići
- Instant mini pizze
- Pravi muesli
- Salata od voća i povrća s kremastim zrnatim sirom
- Mini sendviči
- Krem juha od piletine i kukuruza