Sastojci:
- 20 g mrkve
- 5 g crvenog luka
- 5-10 g riže
- 1 žličica maslinovog ulja
- 100 g bijele ribe
PRIPREMA: mrkvu ostrugati, luk očistiti, sve oprati, narezati i staviti kuhati u vruću vodu uz dodatak maslinovog ulja. Vode staviti toliko da prekrije sve sastojke, uključujući i ribu. Povrće kuhati dok ne omekša, dodati očišćenu i opranu ribu i pustiti da se kuha na umjerenoj temperaturi dok nije mekana. Tada sve izvaditi iz juhe, procijediti i ukuhati rižu. Kuhanu ribu očistiti pažljivo od kostiju i kože, meso usitniti i zajedno s usitnjenim povrćem dodati u juhu kada je riža mekana. Takva juha s mesom od ribe predstavlja potpun obrok, ali se meso može ponuditi i posebno uz prilog od povrća.
Energetska vrijednost: 103 kcal
Masti: 5,5 g
Ugljikohidrati: 8,4 g
Bjelančevine: 5,6 g
NAPOMENA: Ovaj je recept za dohranu od 8 mjeseci starosti.
Svi recepti iz ove kategorije: