Sastojci:
- 80 g poriluka
- 40 g krumpira
- 5 g brašna
- 5 g ulja
- 50 ml mlijeka
- 30 g mesa (piletina, puretina, janjetina, teletina, kunić)
PRIPREMA: meso oprati, narezati na kockice ili samljeti i staviti kuhati u hladnu vodu. Kuhati na umjerenoj temperaturi. Krumpir oguliti, oprati , narezati na kockice, a poriluk očistiti, oprati, narezati na kolutiće. Kad je meso djelomično kuhano, dodati povrće i ulje i kuhati dok sve nije mekano. Pred kraj umutiti brašno u mlijeko i sve zajedno kuhati 5 minuta. Prije hranjenja obrok usitniti.
Energetska vrijednost: 174 kcal
Bjelančevine 10,4 g
Masti: 7,1 g
Ugljikohidrati: 17,1 g
NAPOMENA: Ovaj je recept za dojenčad od 9 mjeseci starosti.
Svi recepti iz ove kategorije:
- Topli desert od jogurta i banane
- Juha od pileće sitine
- Varivo od poriluka s krumpirom i mesom
- Kašica od ribe, krumpira i špinata
- Krumpir s tvrdo kuhanim žumanjkom
- Varivo od graška, mrkve i krumpira
- Poširana riba s krumpirom i graškom
- Pire od graška
- Kravlji sir s tvrdo kuhanim žumanjkom