Fritata od poriluka, tikvica i sira


Djeca i piletina

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 poriluka nasjeckana (samo bijeli dio)
  • 2 tikvice, narezana na tanke štapiće
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckan ili pasiran
  • 5 umućenih jaja
  • 4 žlice svježe naribanog parmezana
  • 4 žlice nasjeckanog ementalera

PRIPREMA: zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja, dodajte poriluk i pržite na laganoj vatri dok ne omekša, prekrijte posudu i kuhajte slijedećih 10 minuta povremeno miješajući. Dodajte tikvice i češnjak i kuhajte još 10 minuta. Premjestite smjesu u drugu posudu, začinite po želji i pustite da se ohladi. Nakon toga dodajte jaja i sir i smjesu dobro izmiješajte. Preostalo ulje dodajte u posudu za pečenje i ponovo zagrijte na vatri. Kada je ulje zagrijano, dodajte smjesu s jajima povrću i izgladite površinu. Pecite na laganoj vatri 15 minuta ili dok se fritata gotovo u potpunosti ispeče. Uklonite posudu s vatre i stavite ju u prethodno zagrijanu pećnicu. Namjestite pećnicu tako da grije odozgo i pecite 3-5 minuta ili dok poprimi zlatu boju. Ohladiti 5 minuta i poslužiti sa svježom zelenom salatom.

Serviranja: 4

NAPOMENA: Ovaj je recept za djecu od 1. do 4. godine.

Svi recepti iz ove kategorije: