Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 poriluka nasjeckana (samo bijeli dio)
- 2 tikvice, narezana na tanke štapiće
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan ili pasiran
- 5 umućenih jaja
- 4 žlice svježe naribanog parmezana
- 4 žlice nasjeckanog ementalera
PRIPREMA: zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja, dodajte poriluk i pržite na laganoj vatri dok ne omekša, prekrijte posudu i kuhajte slijedećih 10 minuta povremeno miješajući. Dodajte tikvice i češnjak i kuhajte još 10 minuta. Premjestite smjesu u drugu posudu, začinite po želji i pustite da se ohladi. Nakon toga dodajte jaja i sir i smjesu dobro izmiješajte. Preostalo ulje dodajte u posudu za pečenje i ponovo zagrijte na vatri. Kada je ulje zagrijano, dodajte smjesu s jajima povrću i izgladite površinu. Pecite na laganoj vatri 15 minuta ili dok se fritata gotovo u potpunosti ispeče. Uklonite posudu s vatre i stavite ju u prethodno zagrijanu pećnicu. Namjestite pećnicu tako da grije odozgo i pecite 3-5 minuta ili dok poprimi zlatu boju. Ohladiti 5 minuta i poslužiti sa svježom zelenom salatom.
Serviranja: 4
NAPOMENA: Ovaj je recept za djecu od 1. do 4. godine.
Svi recepti iz ove kategorije:
- Tjestenina sa sirom
- Mesne okruglice
- Rižoto od graška i šunke
- Fritata od poriluka, tikvica i sira
- Prvi špageti bolognese
- Špageti s cherry rajčicama
- Tortilja za malene
- Popečci od povrća
- Mini quiche Lorraine
- Kus-kus s miješanim bobičastim voćem
- Riblji prutići
- Instant mini pizze
- Pravi muesli
- Salata od voća i povrća s kremastim zrnatim sirom
- Mini sendviči
- Krem juha od piletine i kukuruza