Sastojci:
- 3 žlice kvinoje
- 15 žlica vode
- 100 g tikvice
- 50 g mrkve
- Žlica maslinovog ulja
- Žličica parmezana
PRIPREMA: operite kvinoju, kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 20 minuta. Tikvicu i mrkvu ogulite, operite i naribajte te umiješajte u kvinoju koja se kuha, kuhajte još 15-20 minuta, često miješajući i po potrebi dodajte još vode. U gotov obrok umiješajte žličicu maslinovog ulja i žličicu ribanog parmezana.
Energetska vrijednost: 262,3 kcal
Masti: 8,7 g
Bjelančevine: 9,4 g
Ugljikohidrati: 35,8 g
NAPOMENA: Ovaj je recept za dojenčad od 10 mjeseci starosti do 1. rođendana.
Svi recepti iz ove kategorije:
- Kuhana tuna
- Leća s bananom
- Pastrva na bijelo
- Leća s krumpirom i kravljim sirom
- Krem juha od graha
- Leća
- Omlet
- Puding
- Kašica od kvinoje, tikvice i mrkve
- Slatki kuskus
- Kašica od kvinoje i marelica
- Pileća jetrica s bučom
- Kuhana junetina s umakom od rajčice
- Kuhana govedina s crvenim pireom
- Varivo od svježeg kupusa i graška s junetinom
- Desert od mascarpone sira, jogurta i marelica
- Varivo od poriluka i kelja
- Voćna kašica sa sirom i rižinim pahuljicama
- Varivo od mahuna
- Varivo od svježeg kupusa
- Jogurt sa zobenim pahuljicama
- Palenta sa sirom mascarpone
- Jogurt s kukuruznim pahuljicama
- Kupus s jabukom