Sastojci:
- 1 litra mlijeka
- 75 g šećera u prahu
- 65 g bijele riže
- limunova korica
- 2 žličice kukuruznog brašna
- 1 žlica vode
- 2 žumanjka
- ½ žličice ekstrakta od vanilije
Za kompot:
- 75 g sitno sjeckane sušene kruške
- 45 g sitno sjeckane sušene jabuke
- 85 g sitno sjeckane sušene šljive
- 500 ml vode
- 1 žlica rižinog slada
PRIPREMA: u lonac ulijte mlijeko, dodajte šećer i limunovu koricu i pustite da zakuha, povremeno miješajući. Postupno ukuhajte rižu, smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri poklopljeno još 40 minuta ili dok riža potpuno ne omekša. U međuvremenu pripremite voćni kompot: sve sastojke stavite u lonac srednje veličine i zagrijavajte dok ne zakuha. Potom smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri, nepoklopljeno još 15 minuta. Maknite s vatre. Kukuruzno brašno pomiješajte s vodom u maloj zdjeli i umiješajte žumanjke. U tu smjesu umiješajte 1 žlicu tople riže i potom ulijte smjesu žumanjaka u toplu krem rižu. Kuhajte na laganoj vatri dok smjesa ne zakuha i zgusne. Umiješajte ekstrakt vanilije i maknite s vatre. Ostavite da odstoji 15 minuta prije serviranja s kompotom. Servirajte u 5 zdjelica.
Svi recepti iz ove kategorije: