Kuhana junetina s umakom od rajčice


Recepti za dojenčad od 10 mjeseci do 1. rođendana

Sastojci:

  • 80 g junetine
  • 60 g mrkve
  • 30 g korabice
  • 30 g krumpira
  • 200 ml vode
  • 10 g riže
  • 60 ml pasirane rajčice
  • ½ žličice šećera
  • 1 žličica maslinovog ulja

PRIPREMA: oprano meso staviti kuhati u hladnu vodu i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta, a zatim dodajte očišćeno povrće. Kada meso i povrće omekšaju, izvadite ih iz juhe te ukuhajte opranu rižu. U gotovu juhu dodajte i mrkvu narezanu na kolutiće. Preostalo povrće usitnite u mikseru uz dodatak 3 žličice juhe i 1 žličicu ulja. U posudu ulijte kašu od povrća, dodajte pasiranu rajčicu i šećer pa sve kratko prokuhajte. Kuhano meso usitnite i s rižom poslužite uz umak od rajčice.

Energetska vrijednost: 256,4 kcal

Bjelančevine: 19,9 g

Masti: 9,1 g

Ugljikohidrata: 24,3 g

NAPOMENA: Ovaj je recept za dojenčad od 10 mjeseci starosti do 1. rođendana.

Svi recepti iz ove kategorije: