Sastojci:
- 80 g junetine
- 60 g mrkve
- 30 g korabice
- 30 g krumpira
- 200 ml vode
- 10 g riže
- 60 ml pasirane rajčice
- ½ žličice šećera
- 1 žličica maslinovog ulja
PRIPREMA: oprano meso staviti kuhati u hladnu vodu i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta, a zatim dodajte očišćeno povrće. Kada meso i povrće omekšaju, izvadite ih iz juhe te ukuhajte opranu rižu. U gotovu juhu dodajte i mrkvu narezanu na kolutiće. Preostalo povrće usitnite u mikseru uz dodatak 3 žličice juhe i 1 žličicu ulja. U posudu ulijte kašu od povrća, dodajte pasiranu rajčicu i šećer pa sve kratko prokuhajte. Kuhano meso usitnite i s rižom poslužite uz umak od rajčice.
Energetska vrijednost: 256,4 kcal
Bjelančevine: 19,9 g
Masti: 9,1 g
Ugljikohidrata: 24,3 g
NAPOMENA: Ovaj je recept za dojenčad od 10 mjeseci starosti do 1. rođendana.
Svi recepti iz ove kategorije:
- Kuhana tuna
- Leća s bananom
- Pastrva na bijelo
- Leća s krumpirom i kravljim sirom
- Krem juha od graha
- Leća
- Omlet
- Puding
- Kašica od kvinoje, tikvice i mrkve
- Slatki kuskus
- Kašica od kvinoje i marelica
- Pileća jetrica s bučom
- Kuhana junetina s umakom od rajčice
- Kuhana govedina s crvenim pireom
- Varivo od svježeg kupusa i graška s junetinom
- Desert od mascarpone sira, jogurta i marelica
- Varivo od poriluka i kelja
- Voćna kašica sa sirom i rižinim pahuljicama
- Varivo od mahuna
- Varivo od svježeg kupusa
- Jogurt sa zobenim pahuljicama
- Palenta sa sirom mascarpone
- Jogurt s kukuruznim pahuljicama
- Kupus s jabukom