Sastojci:
- odrezak tune(250g)
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 žličica vinskog octa
- korijen celera
- korijen peršina
- 1 mali crveni luk
- 1 lovorov list
- malo limunovog soka
PRIPREMA: meso tune, u jednom komadu, kuhajte polako, približno 45 minuta u vodi s malo ulja, vinskim octom, korijenom celera, peršinom i lovorovim listom. Kada je riba kuhana, izvadite je , ocijedite, stavite na pladanj, zalijte maslinovim uljem i ostavite 24h u hladnjak
NAPOMENA: tako pripremljenu tunu možete koristiti za jelo nekoliko dana, pod uvjetom da se nakon završene pripreme , odvoji dio za neposrednu upotrebu, a ostatak pohrani u hladnjaku. Količina navedena u receptu može poslužiti za 5 obroka. Kod posluživanja nakapajte je limunovim sokom.
SAVJET ZA POSLUŽIVANJE: kao prilog uz kuhanu tunu servirajte djetetu kuhanu blitvu s krumpirom ili kuhanu brokulu usitnjenu vilicom.
Energetska vrijednost po obroku: 161 kcal
Masti po obroku: 13,1 g
Bjelančevine po obroku: 10,7 g
Ugljikohidrati po obroku: 0,0 g
NAPOMENA: Ovaj je recept za dojenčad od 10 mjeseci starosti do 1. rođendana.
Svi recepti iz ove kategorije:
- Kuhana tuna
- Leća s bananom
- Pastrva na bijelo
- Leća s krumpirom i kravljim sirom
- Krem juha od graha
- Leća
- Omlet
- Puding
- Kašica od kvinoje, tikvice i mrkve
- Slatki kuskus
- Kašica od kvinoje i marelica
- Pileća jetrica s bučom
- Kuhana junetina s umakom od rajčice
- Kuhana govedina s crvenim pireom
- Varivo od svježeg kupusa i graška s junetinom
- Desert od mascarpone sira, jogurta i marelica
- Varivo od poriluka i kelja
- Voćna kašica sa sirom i rižinim pahuljicama
- Varivo od mahuna
- Varivo od svježeg kupusa
- Jogurt sa zobenim pahuljicama
- Palenta sa sirom mascarpone
- Jogurt s kukuruznim pahuljicama
- Kupus s jabukom