Kuhana tuna


Recepti za dojenčad od 10 mjeseci do 1. rođendana

Sastojci:

  • odrezak tune(250g)
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica vinskog octa
  • korijen celera
  • korijen peršina
  • 1 mali crveni luk
  • 1 lovorov list
  • malo limunovog soka

PRIPREMA: meso tune, u jednom komadu, kuhajte polako, približno 45 minuta u vodi s malo ulja, vinskim octom, korijenom celera, peršinom i lovorovim listom. Kada je riba kuhana, izvadite je , ocijedite, stavite na pladanj, zalijte maslinovim uljem i ostavite 24h u hladnjak

NAPOMENA: tako pripremljenu tunu možete koristiti za jelo nekoliko dana, pod uvjetom da se nakon završene pripreme , odvoji dio za neposrednu upotrebu, a ostatak pohrani u hladnjaku. Količina navedena u receptu može poslužiti za 5 obroka. Kod posluživanja nakapajte je limunovim sokom.

SAVJET ZA POSLUŽIVANJE: kao prilog uz kuhanu tunu servirajte djetetu kuhanu blitvu s krumpirom ili kuhanu brokulu usitnjenu vilicom.

Energetska vrijednost po obroku: 161 kcal

Masti po obroku: 13,1 g

Bjelančevine po obroku: 10,7 g

Ugljikohidrati po obroku: 0,0 g

NAPOMENA: Ovaj je recept za dojenčad od 10 mjeseci starosti do 1. rođendana.

Svi recepti iz ove kategorije: