Kus-kus s miješanim bobičastim voćem


Djeca i piletina

Sastojci:

  • 185 g instant kus-kusa
  • 500 ml soka od jabuke i brusnice
  • 1 štapić cimeta
  • 250 g malina
  • 250 g borovnica
  • 2 žličice narančine korice za dekoraciju
  • 250 g raspolovljenih jagoda
  • 185 g punomasnog jogurta

PRIPREMA: stavite kus-kus u posudu. Sok od jabuke i brusnice ulijte u lonac i dodajte štapić cimeta. Poklopite i pustite da zavri, a zatim uklonite s plamenika i zalijte po kus-kusu. Pokrijte kus-kus plastičnim omotom i ostavite tako 5 minuta, odnosno sve dok ne upije svu tekućinu. Nakon toga uklonite štapić cimeta iz posude. Nježno potapkajte ocijeđeno bobičasto voće kako biste uklonili iscijeđenu tekućinu. Razdvojite zrno kus-kusa vilicom, a zatim polako dodajte narančinu koru i većinu bobičastog voća. Razdijelite mješavinu kus-kusa u četiri posudice te ih pospite ostatkom bobičastog voća. Poslužite s bogatim dodatkom jogurta. Ukrasite narančinom koricom.

Serviranja: 4

NAPOMENA: Ovaj je recept za djecu od 1. do 4. godine.

Svi recepti iz ove kategorije: