Mini quiche Lorraine


Djeca i piletina

Sastojci:

  • 1 rajčica, nasjeckana
  • 60 g ribanog sira
  • 40 g nasjeckane šunke
  • 1 mladi luk, sitno narezan
  • 125 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 paket zamrznuta lisnata tijesta

PRIPREMA:zagrijte pećnicu na 200°C. Razvaljajte tijesto i izrežite 12 krugova promjera 9 cm. Izrezanim krugovima obložite pladanj za muffine. Pomiješajte rajčicu, sir, šunku i mladi luk te dodajte smjesu na plitice s tijestom. Umutite jaja i mlijeko i prelite preko svake plitice toliko da pokrijete punjenje. Pecite 15-20 minuta ili dok punjenje ne poprimi zlatnu boju. Izvadite i pustite da se ohladi. Mini pite možete držati u hladnjaku do 3 dana.

NAPOMENA: postoje mnoge kombinacije punjenja: pokušajte sa sušenim rajčicama, feta sirom i majčinom dušicom; nasjeckanim crnim maslinama, rikota sirom i piletinom; dimljenim lososom ili kaparama i krem sirom za mazanje.

Serviranja: 12

NAPOMENA: Ovaj je recept za djecu od 1. do 4. godine.

Svi recepti iz ove kategorije: