Prvi špageti bolognese


Djeca i piletina

Sastojci:

  • 1 žlica biljnog ulja
  • ½ glavice luka, oguljenog i narezanog na sitno
  • 2 štapića celera, narezana na sitno
  • 1 mrkva, oguljena
  • 120 g nemasne mljevene govedine ili junetine
  • 3 žlice pirea od rajčice
  • ½ šalice povrtnog temeljca
  • ½ žličice sušenog origana
  • špageti

PRIPREMA: zagrijte ulje na tavi, dodajte luk da se prži dok se ne izgubi boja i ne omekša. Dodajte luk da se prži dok ne izgubi boju i ne omekša. Dodajte mrkvu, celer i meso te pirjajte dok smjesa ne posmeđi. Ulijte povrtni temeljac, pire od rajčice i origano. Nakon što zavrije smanjite temperaturu i kuhajte još dvadesetak minuta dok se meso i povrće u potpunosti ne skuhaju. Smiksajte u kašu. Skuhajte špagete ( ili neku drugu tjesteninu) i poslužite uz umak.

Serviranja: 6-8

NAPOMENA: Ovaj je recept za djecu od 1. do 4. godine.

Svi recepti iz ove kategorije: