Sastojci:
- 125 g omekšalog maslaca
- ½ šalice šećera
- ¼ šalice smeđeg šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 jaje
- 1 ¼ šalice brašna
- 1 žličica cimeta
- ½ žličice praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 1 šalica nasjeckane čokolade
PRIPREMA: zagrijte pećnicu. Lagano namastite 2 veća lima za pečenje. U zdjeli smiksajte maslac, šećere, vaniliju, jaje. Dodajte brašno, cimet, prašak za pecivo i sodu i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Umiješajte zobene pahuljice i komadiće čokolade. U malu zdjelu stavite 2 žlice šećera. Žlicom grabite smjesu, oblikujte ju u lopticu, jednu stranu uronite u šećer ,a drugom stavljajte na lim za pečenje. Pritisnite kolačić dnom čaše kako biste dobili ravni krug. Pecite u pećnici 5-10 minuta dok kolačići ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade. Servirajte uz mlijeko ili smothie.
Serviranja: 18-20 kolačića
Čuvanje do 4 dana u zatvorenoj posudi.
Svi recepti iz ove kategorije: