Dalmatinske fritule


Dalmatinske fritule

Sastojci:

  • 1,5 Schar brašna Mix B
  • sol
  • kvasac
  • malo vode
  • 1 čašica rakije
  • malo grožđica
  • 1 limun
  • vanilin šećer
  • šaka oraha
  • 1 l ulja za prženje

U dublju posudu stavite brašno, dodajte kvasac i toliko tople vode da tijesto možete lako izmjestiti kuhačom. Dodajte čašicu rakije, malo grožđica i šaku oraha i naribanu limunovu koricu. Tijesto izmjestite, lupajte kuhačom dok ne počne praviti mjehuriće i ostavite da se diže oko jedan sat.

Ulijte otprilike litru ulja u posudu da se zagrije i žličicom tijesto stavljajte u kipuće ulje (žlicu valja prije umočiti u ulje ili vruću vodu da se uz nju ne bi prilijepilo tijesto). U posudi ne smije biti puno fritula odjednom. Kad kad posudu malo protresete kao bi se fritule same okretale u ulju. Čim se fritule isprže pospite ih vanilin šećerom i tople poslužite.