Sastojci:
- 1,5 Schar brašna Mix B
- sol
- kvasac
- malo vode
- 1 čašica rakije
- malo grožđica
- 1 limun
- vanilin šećer
- šaka oraha
- 1 l ulja za prženje
U dublju posudu stavite brašno, dodajte kvasac i toliko tople vode da tijesto možete lako izmjestiti kuhačom. Dodajte čašicu rakije, malo grožđica i šaku oraha i naribanu limunovu koricu. Tijesto izmjestite, lupajte kuhačom dok ne počne praviti mjehuriće i ostavite da se diže oko jedan sat.
Ulijte otprilike litru ulja u posudu da se zagrije i žličicom tijesto stavljajte u kipuće ulje (žlicu valja prije umočiti u ulje ili vruću vodu da se uz nju ne bi prilijepilo tijesto). U posudi ne smije biti puno fritula odjednom. Kad kad posudu malo protresete kao bi se fritule same okretale u ulju. Čim se fritule isprže pospite ih vanilin šećerom i tople poslužite.
- Kruh bez glutena – Pogača
- Štrudla od sira
- Zljevanka bez glutena
- Marinkina torta
- Londonerice
- Torta od palačinka
- Proja bez glutena
- Kruh bez glutena – Kruh sa dodatcima
- Mrvice (prezle)
- Kolač s limunom
- Kockice kruha – dodatak juhi
- Ostalo vam kukuruznih žganaca?
- Četvorinice od šunke
- Nabujak od starog kruha
- Musaka od kruha
- Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
- Enchilada za punjenje tortilja
- Kruh bez glutena – Kruh od soje
- Rožata
- Palačinke (2 recepta)
- Dalmatinske fritule
- Tortilje