Prvi recept:
- 9 žlica bezglutenskog brašna
- 3 žlice kukuruznog brašna
- 2 jaja
- malo soli
- mlijeko po potrebi
Drugi recept:
- 9 žlica bezglutenskog brašna
- 1 jaje
- malo soli
- malo ulja
- mlijeko po potrebi
Postupak: u dubokoj posudi sve sastojke izmiješajte prvo sa manje tekućine dok ne bude grudica (praktičan je za to štapni mikser). Dodajte mlijeka koliko je potrebno i napravite rijetko tijesto, da se može lijevati. Izlijte ga na vrelu nauljenu tavicu za palačinke i tavicu naginjite da se tanko jednolično razlije. Kratko pecite sa jedne strane potom prevrnite tijesto da se dopeče i sa druge strane. Bezglutensko tijesto za palačinke kod stajanja se brzo zgušnjava pa mu i naknadno možete dodati malo mlijeka i/ili jaje da ga ponovno učinite tekućim. Najbolje su vruće palačinke bez ili sa nadjevom (slatkim ili slanim).
Rižino brašno se može koristiti, ali treba pratiti deklaraciju (ima li kakvih mogućih neželjenih onečišćenja).
Svi recepti u ovoj kategoriji:
- Kruh bez glutena – Pogača
- Štrudla od sira
- Zljevanka bez glutena
- Marinkina torta
- Londonerice
- Torta od palačinka
- Proja bez glutena
- Kruh bez glutena – Kruh sa dodatcima
- Mrvice (prezle)
- Kolač s limunom
- Kockice kruha – dodatak juhi
- Ostalo vam kukuruznih žganaca?
- Četvorinice od šunke
- Nabujak od starog kruha
- Musaka od kruha
- Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
- Enchilada za punjenje tortilja
- Kruh bez glutena – Kruh od soje
- Rožata
- Palačinke (2 recepta)
- Dalmatinske fritule
- Tortilje