Ostalo vam kukuruznih žganaca?
Kukuruzne pogačice
Sastojci: 600 g kuhanih, ohlađenih žganaca (od kukuruznog brašna), 1 dcl mlijeka, 1 jaje, 1 žlica masti, 1 žličica soli, 1 žličica meda, 2 paketića praška za pecivo, koliko upije bijelog bezglutenskog brašna, usitnjena dimljena šunkica ili dalmatinska panceta, nasjeckani svježi vlasac. Za premaz mast ili ulje. Za posip lanene sjemenke.
Priprema: Umijesiti mekano tijesto od navedenih sastojaka i pobrašnjenim rukama oblikovati kuglice veličine loptice za stolni tenis, lagano ih spljoštiti i rasporediti na lim za pečenje premazan maslacem. Premazati istopljenom masti (ili uljem) i posipati sjemenkama. Ugrijati pećnicu na 190°C (one dotle miruju) i peći dok ne poprime lagano rumenu boju. Vruće umotati u krpu i ostaviti da malo od-puste i omekšaju. Poslužiti tople, a ako vam ih što ostane, ostat će svježe i sutradan. Čuvati umotane u krpu.