Pripremite (za 4 osobe):
- 60 dag mljevenog mesa
- 1 velika glavica crvenog luka
- dva češnjaka
- 1/2 l mlijeka
- 3 jaja
- suhog kruha da se pokrije dno tepsije i površina nakon slaganja mesa
- 1 dcl ulja
- sol
- papar
- sjeckani peršin
Isjeckati luk sitno i prepržiti ga na ulju, dodati mljeveno meso, češnjak i začine te sve zajedno popržiti. Lagano namastiti tepsiju, poredati prepečeni ili osušeni bezglutenski kruh da prekrije dno. Na red kruha staviti poprženo meso, te pokriti isto tako redom kruha i peči u pećnici da kruh porumeni. Izvaditi iz pećnice, zaliti razmućenim jajima u mlijeku uz dodatak soli, peršina, i po želji muškatnog oraščića te još kratko zapeći u pećnici. Služi se kao međuobrok, uz jogurt, kiselo mlijeko ili salatu, a može se poslužiti i kao glavno jelo uz prethodno posluženu juhu.
- Kruh bez glutena – Pogača
- Štrudla od sira
- Zljevanka bez glutena
- Marinkina torta
- Londonerice
- Torta od palačinka
- Proja bez glutena
- Kruh bez glutena – Kruh sa dodatcima
- Mrvice (prezle)
- Kolač s limunom
- Kockice kruha – dodatak juhi
- Ostalo vam kukuruznih žganaca?
- Četvorinice od šunke
- Nabujak od starog kruha
- Musaka od kruha
- Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
- Enchilada za punjenje tortilja
- Kruh bez glutena – Kruh od soje
- Rožata
- Palačinke (2 recepta)
- Dalmatinske fritule
- Tortilje