Musaka od kruha

Pripremite (za 4 osobe):

  • 60 dag mljevenog mesa
  • 1 velika glavica crvenog luka
  • dva češnjaka
  • 1/2 l mlijeka
  • 3 jaja
  • suhog kruha da se pokrije dno tepsije i površina nakon slaganja mesa
  • 1 dcl ulja
  • sol
  • papar
  • sjeckani peršin

Isjeckati luk sitno i prepržiti ga na ulju, dodati mljeveno meso, češnjak i začine te sve zajedno popržiti. Lagano namastiti tepsiju, poredati prepečeni ili osušeni bezglutenski kruh da prekrije dno. Na red kruha staviti poprženo meso, te pokriti isto tako redom kruha i peči u pećnici da kruh porumeni. Izvaditi iz pećnice, zaliti razmuće­nim jajima u mlijeku uz dodatak soli, peršina, i po želji muškatnog oraščića te još kratko zapeći u pećnici. Služi se kao međuobrok, uz jogurt, kiselo mlijeko ili salatu, a može se poslužiti i kao glavno jelo uz prethodno poslu­ženu juhu.