Pripremite:
- 4 šnite starog bezglutenskog kruha
- 2 dcl mlijeka
- 2 dag maslaca/margarina/ulja
- 12 dag kuhane slanine ili šunke
- 2 jaja
- ribani sir
Stari kruh namočiti u kipuće mlijeko. U ohlađeni razmočeni kruh umutiti maslac/margarin ih ulje te dodati kuhanu slaninu ili šunku (narezanu na kockice) žumanjke i snijeg od bjelanjaka. Premazati tepsiju, uliti masu i peći na 90°C dok ne požuti. Pečeno se reže na kocke i posipa ribanim sirom. Poslužiti toplo kao prilog varivu, pečenju ili kuhanom mesu, a dobro prija uz jogurt ili kiselo mlijeko.
- Kruh bez glutena – Pogača
- Štrudla od sira
- Zljevanka bez glutena
- Marinkina torta
- Londonerice
- Torta od palačinka
- Proja bez glutena
- Kruh bez glutena – Kruh sa dodatcima
- Mrvice (prezle)
- Kolač s limunom
- Kockice kruha – dodatak juhi
- Ostalo vam kukuruznih žganaca?
- Četvorinice od šunke
- Nabujak od starog kruha
- Musaka od kruha
- Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
- Enchilada za punjenje tortilja
- Kruh bez glutena – Kruh od soje
- Rožata
- Palačinke (2 recepta)
- Dalmatinske fritule
- Tortilje