Sastojci:
- 250 g margarina
- 250 g šećera
- 250 g brašna – Mix b
- 5 jaja
- prašak za pecivo
- limunov sok – pet-šest limuna ocijediti
- 125 g šećera u prahu
Postupak: od nabrojenih sastojaka umijesimo tijesto. Istučemo jaja i šećer te dodamo ostale sastojke. Tijesto izlijemo u namašćeni kalup za kuglof i pečemo u zagrijanoj pećnici 75 minuta na 175°C. Kad je kolač gotov ostavimo da se malo ohladi, zatim ga iglom mjestimice izbodemo i natopimo limunovim sokom u koji smo najprije umiješali šećer u prahu. Kad se kolač ohladi, izvadimo ga i pospemo šećerom u prahu.
- Kruh bez glutena – Pogača
- Štrudla od sira
- Zljevanka bez glutena
- Marinkina torta
- Londonerice
- Torta od palačinka
- Proja bez glutena
- Kruh bez glutena – Kruh sa dodatcima
- Mrvice (prezle)
- Kolač s limunom
- Kockice kruha – dodatak juhi
- Ostalo vam kukuruznih žganaca?
- Četvorinice od šunke
- Nabujak od starog kruha
- Musaka od kruha
- Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
- Enchilada za punjenje tortilja
- Kruh bez glutena – Kruh od soje
- Rožata
- Palačinke (2 recepta)
- Dalmatinske fritule
- Tortilje