Sastojci:
- 2 jaja
- 25 dkg heljdinog brašna
- 25 dkg bezglutenskog brašna
- 1 dcl ulja
- sol
- vode vrele po potrebi
Poturiti heljdino brašno, malo ohladiti, dodati ostalo, umijesiti tvrđe tijesto. Podijeliti u 4 hljepčića. Svaki razvaljati tanko uz pomoć posipanog brašna na krpi.
Premazati svježim malo posoljenim sirom s vrhnjem (malo šećera ako želimo slađe), pokapati uljem. Zarolati kolač uz pomoć krpe. Premazati uljem i vrhnjem. Peći na 200°c oko 30 min.
Svi recepti u ovoj kategoriji:
- Kruh bez glutena – Pogača
- Štrudla od sira
- Zljevanka bez glutena
- Marinkina torta
- Londonerice
- Torta od palačinka
- Proja bez glutena
- Kruh bez glutena – Kruh sa dodatcima
- Mrvice (prezle)
- Kolač s limunom
- Kockice kruha – dodatak juhi
- Ostalo vam kukuruznih žganaca?
- Četvorinice od šunke
- Nabujak od starog kruha
- Musaka od kruha
- Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
- Enchilada za punjenje tortilja
- Kruh bez glutena – Kruh od soje
- Rožata
- Palačinke (2 recepta)
- Dalmatinske fritule
- Tortilje