Sastojci:
- 200 g telećih kostiju
- 20 g mrkve
- 10 g korabice
- 10 g cvjetače
- 5 g riže ili sitne tjestenine ili griza
PRIPREMA: oprane kosti staviti u hladnu vodu i kuhati na umjerenoj temperaturi. Mrkvu, korabicu oguliti i oprati, a cvjetaču očistiti, oprati i razdijeliti na manje cvjetove. Sve dodati juhi nakon jedan sat kuhanja. Kada je povrće mekano, izvaditi ga, juhi ukloniti suvišnu masnoću i procijediti je, te ukuhati rižu ili tjesteninu. Ako ima nemasnog mesa, odvojiti od kostiju i sitno nasjeckati. Kada je riža mekana, dodati povrće i meso i još usitniti pasiranjem ili vilicom.
Energetska vrijednost: 106 kcal
Bjelančevine: 6,5 g
Masti: 3,6 g
Ugljikohidrati: 11,9 g
NAPOMENA: Ovaj je recept za dohranu od 8 mjeseci starosti.
Svi recepti iz ove kategorije: