Sastojci:
- 70 g mahuna
- 30 g krumpira
- 10 g mrkve
- 20 g svježe rajčice
- 50 ml mlijeka
- 5 g ulja
- 5-10 g riže
PRIPREMA: krumpir i mrkvu oguliti, oprati, narezati na kockice, a mahune očistiti i narezati na male komadiće. Staviti u kipuću vodu i kuhati na umjerenoj temperaturi u pokrivenoj posudi. Kada je povrće napola gotovo, dodati sok od veće kriške oprane i očišćene rajčice, ulje, rižu. Pustiti kuhati bez miješanja, a gotovom jelu dodati još mlijeko i prokuhati tijekom 3 minute. Prije hranjenja obrok usitniti.
NAPOMENA: obrok se može upotpuniti s 2 žlice kuhanog mesa ili tvrdo kuhanog žumanjka.
Energetska vrijednost: 162 kcal
Bjelančevine: 4,3 g
Masti: 6,6 g
Ugljikohidrati: 21,3 g
NAPOMENA: Ovaj je recept za dojenčad od 10 mjeseci starosti do 1. rođendana.
Svi recepti iz ove kategorije:
- Kuhana tuna
- Leća s bananom
- Pastrva na bijelo
- Leća s krumpirom i kravljim sirom
- Krem juha od graha
- Leća
- Omlet
- Puding
- Kašica od kvinoje, tikvice i mrkve
- Slatki kuskus
- Kašica od kvinoje i marelica
- Pileća jetrica s bučom
- Kuhana junetina s umakom od rajčice
- Kuhana govedina s crvenim pireom
- Varivo od svježeg kupusa i graška s junetinom
- Desert od mascarpone sira, jogurta i marelica
- Varivo od poriluka i kelja
- Voćna kašica sa sirom i rižinim pahuljicama
- Varivo od mahuna
- Varivo od svježeg kupusa
- Jogurt sa zobenim pahuljicama
- Palenta sa sirom mascarpone
- Jogurt s kukuruznim pahuljicama
- Kupus s jabukom