Sastojci:
- 50 g poriluka
- 30 g kelja
- 10 g mrkve
- 10 g riže
- 5 g ulja
- 30 g mesa (teletina, janjetina, kunić, puretina)
PRIPREMA: meso oprati, narezati na kockice i staviti kuhati u hladnu vodu, a poriluk i kelj očistiti, oprati i narezati na rezance. Dodati u juhu kada je meso napola kuhano. Kuhati dalje na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša te svemu dodati opranu i očišćenu rižu. Pustiti kuhati bez miješanja i na kraju dodati ulje. Gotov obrok prema potrebi usitniti pasiranjem ili vilicom.
Energetska vrijednost: 150 kcal
Bjelančevine: 8,2 g
Masti: 6,2 g
Ugljikohidrati: 15,3 g
NAPOMENA: Ovaj je recept za dojenčad od 10 mjeseci starosti do 1. rođendana.
Svi recepti iz ove kategorije:
- Kuhana tuna
- Leća s bananom
- Pastrva na bijelo
- Leća s krumpirom i kravljim sirom
- Krem juha od graha
- Leća
- Omlet
- Puding
- Kašica od kvinoje, tikvice i mrkve
- Slatki kuskus
- Kašica od kvinoje i marelica
- Pileća jetrica s bučom
- Kuhana junetina s umakom od rajčice
- Kuhana govedina s crvenim pireom
- Varivo od svježeg kupusa i graška s junetinom
- Desert od mascarpone sira, jogurta i marelica
- Varivo od poriluka i kelja
- Voćna kašica sa sirom i rižinim pahuljicama
- Varivo od mahuna
- Varivo od svježeg kupusa
- Jogurt sa zobenim pahuljicama
- Palenta sa sirom mascarpone
- Jogurt s kukuruznim pahuljicama
- Kupus s jabukom