Varivo od poriluka i kelja


Recepti za dojenčad od 10 mjeseci do 1. rođendana

Sastojci:

  • 50 g poriluka
  • 30 g kelja
  • 10 g mrkve
  • 10 g riže
  • 5 g ulja
  • 30 g mesa (teletina, janjetina, kunić, puretina)

PRIPREMA: meso oprati, narezati na kockice i staviti kuhati u hladnu vodu, a poriluk i kelj očistiti, oprati i narezati na rezance. Dodati u juhu kada je meso napola kuhano. Kuhati dalje na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša te svemu dodati opranu i očišćenu rižu. Pustiti kuhati bez miješanja i na kraju dodati ulje. Gotov obrok prema potrebi usitniti pasiranjem ili vilicom.

Energetska vrijednost: 150 kcal

Bjelančevine: 8,2 g

Masti: 6,2 g

Ugljikohidrati: 15,3 g

NAPOMENA: Ovaj je recept za dojenčad od 10 mjeseci starosti do 1. rođendana.

Svi recepti iz ove kategorije: