Sastojci:
- 1 šalica kuhanog graha (oko 150 g)
- 1 mali crveni luk (oko 50g)
- malo peršina
- 30 g celera
- 1 mrkva (oko 50 g)
- 1 žličica maslinovog ulja
- 250 ml vode
PRIPREMA: u vodi kuhajte mrkvu, celer i luk narezane na krupnije komade, približno 30 minuta. Potom dodajte grah i kuhajte još 30 minuta. Pred kraj umiješajte sitno sjeckani peršin i maslinovo ulje. Kada je povrće sasvim mekano, izmiksajte ga štapnim mikserom kako bi dobili krem juhu.
Energetska vrijednost: 193,4 kcal
Masti: 5,8 g
Ugljikohidrati: 30,3 g
Bjelančevine: 11,9 g
NAPOMENA: Ovaj je recept za dojenčad od 10 mjeseci starosti do 1. rođendana.
Svi recepti iz ove kategorije:
- Kuhana tuna
- Leća s bananom
- Pastrva na bijelo
- Leća s krumpirom i kravljim sirom
- Krem juha od graha
- Leća
- Omlet
- Puding
- Kašica od kvinoje, tikvice i mrkve
- Slatki kuskus
- Kašica od kvinoje i marelica
- Pileća jetrica s bučom
- Kuhana junetina s umakom od rajčice
- Kuhana govedina s crvenim pireom
- Varivo od svježeg kupusa i graška s junetinom
- Desert od mascarpone sira, jogurta i marelica
- Varivo od poriluka i kelja
- Voćna kašica sa sirom i rižinim pahuljicama
- Varivo od mahuna
- Varivo od svježeg kupusa
- Jogurt sa zobenim pahuljicama
- Palenta sa sirom mascarpone
- Jogurt s kukuruznim pahuljicama
- Kupus s jabukom