Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 celerova stabljika, nasjeckana
- 2 žlice peršina, nasjeckanog
- 70 g kriški šunke, grubo isjeckanih
- 250 g graška
- 125 ml vode
- 750 ml pilećeg temeljca
- 60 g maslaca
- 1 luk nasjeckan
- 440 g riže za rižoto
- 35 g naribanog parmezana
PRIPREMA:zagrijte ulje na tavi, dodajte celer i peršin, začinite po želji. Pirjajte na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok celer ne omekša. Dodajte šunku i pirjajte jednu minutu uz miješanje. Dodajte grašak i polovicu vode i pustite da zavrije, smanjite vatru i nepokriveno kuhajte dalje dok gotovo sva tekućine ne ispari. U zasebnu posudu stavite temeljac i 750 ml vode, dovedite do vrenja i ostavite na laganoj vatri. Zagrijte maslac u većem loncu za pirjanje. Dodajte luk i miješajte dok ne omekša, nakon čega dodajte rižu. Dobro promiješajte. Dodajte preostalu vodu i pustite da zavrije te da ispari. Rižu pirjajte na laganoj vatri uz dodavanje po 125 ml vrućeg temeljca i stalno miješanje. Miješajte dok temeljac ne ispari. Postupak ponavljajte dok ne iskoristite sav temeljac i riža ne bude mekana i kremasta. Zatim riži dodajte mješavinu s graškom i parmezan te odmah poslužite.
Serviranja: 4
NAPOMENA: Ovaj je recept za djecu od 1. do 4. godine.
Svi recepti iz ove kategorije:
- Tjestenina sa sirom
- Mesne okruglice
- Rižoto od graška i šunke
- Fritata od poriluka, tikvica i sira
- Prvi špageti bolognese
- Špageti s cherry rajčicama
- Tortilja za malene
- Popečci od povrća
- Mini quiche Lorraine
- Kus-kus s miješanim bobičastim voćem
- Riblji prutići
- Instant mini pizze
- Pravi muesli
- Salata od voća i povrća s kremastim zrnatim sirom
- Mini sendviči
- Krem juha od piletine i kukuruza