Rižoto od graška i šunke


Djeca i piletina

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 celerova stabljika, nasjeckana
  • 2 žlice peršina, nasjeckanog
  • 70 g kriški šunke, grubo isjeckanih
  • 250 g graška
  • 125 ml vode
  • 750 ml pilećeg temeljca
  • 60 g maslaca
  • 1 luk nasjeckan
  • 440 g riže za rižoto
  • 35 g naribanog parmezana

PRIPREMA:zagrijte ulje na tavi, dodajte celer i peršin, začinite po želji. Pirjajte na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok celer ne omekša. Dodajte šunku i pirjajte jednu minutu uz miješanje. Dodajte grašak i polovicu vode i pustite da zavrije, smanjite vatru i nepokriveno kuhajte dalje dok gotovo sva tekućine ne ispari. U zasebnu posudu stavite temeljac i 750 ml vode, dovedite do vrenja i ostavite na laganoj vatri. Zagrijte maslac u većem loncu za pirjanje. Dodajte luk i miješajte dok ne omekša, nakon čega dodajte rižu. Dobro promiješajte. Dodajte preostalu vodu i pustite da zavrije te da ispari. Rižu pirjajte na laganoj vatri uz dodavanje po 125 ml vrućeg temeljca i stalno miješanje. Miješajte dok temeljac ne ispari. Postupak ponavljajte dok ne iskoristite sav temeljac i riža ne bude mekana i kremasta. Zatim riži dodajte mješavinu s graškom i parmezan te odmah poslužite.

Serviranja: 4

NAPOMENA: Ovaj je recept za djecu od 1. do 4. godine.

Svi recepti iz ove kategorije: