Palačinke (2 recepta)
Prvi recept: 9 žlica bezglutenskog brašna, 3 žlice kukuruznog brašna, 2 jaja, malo soli i mlijeko po potrebi.
Drugi recept: 9 žlica bezglutenskog brašna, 1 jaje, malo soli, malo ulja i mlijeko po potrebi.
Postupak: u dubokoj posudi sve sastojke izmiješajte prvo sa manje tekućine dok ne bude grudica (praktičan je za to štapni mikser). Dodajte mlijeka koliko je potrebno i napravite rjetko tijesto, da se može lijevati. Izlijte ga na vrelu nauljenu tavicu za palačinke i tavicu naginjite da se tanko jednolično razlije. Kratko pecite sa jedne strane potom prevrnite tijesto da se dopeče i sa druge strane. Bezglutensko tijesto za palačinke kod stajanja se brzo zgušnjava pa mu i naknadno možete dodati malo mlijeka i/ili jaje da ga ponovno učinite tekućim. Najbolje su vruće palačinke bez ili sa nadjevom (slatkim ili slanim).
dali se može koristiti rižino brašno?
Jesam brza!
Uglavnom, suprug se bavio ovim sajtom, ja samo pripremala što će “objaviti”. Uglavnom sam pratila što se događa na fejsu, a ne i ovdje.
Rižino brašno se može koristiti, ali treba pratiti deklaraciju (ima li kakvih mogućih neželjenih onečišćenja).