Rožata
Namirnice: 6 jaja, 6 žlica šećera, 1/2 mlijeka, 1 limun, 1 žlica ruma, 1 vanilin šećer, 14 žlica šećera
Postupak: dobro izmiksajte 6 cijelih jaja s 6 žlica šećera. Dodajte mlijeko, naribanu limunovu koru, rum i vanilin šećer.
U posebnoj posudi pečenjem zažutite 14 žlica šećera do karamel boje i time vrućim oblijte oblik za rožatu (oblik s rupom u sredini, kao stožac, može oblik za kuglof) i onda smjesu izlijte u oblik. U drugom loncu uzavrite toliko vode da bude iznad polovice tog oblika. Stavite smjesu u lonac s vodom i kuhajte 3/4 sata na pari, a onda pecite još 1/4 sata u pećnici na 180/200 °. Kad se ohladi u obliku, pažljivo iskrenite na okrugli tanjur.