Palačinke (2 recepta)

Prvi recept: 9 žlica bezglutenskog brašna, 3 žlice kukuru­znog brašna, 2 jaja, malo soli i mlijeko po potrebi.

Drugi recept: 9 žlica bezglutenskog brašna, 1 jaje, malo soli, malo ulja i mlijeko po potrebi.

Postupak: u dubokoj posudi sve sastojke izmiješajte prvo sa manje tekućine dok ne bude grudica (praktičan je za to štapni mikser). Dodajte mlijeka koliko je potrebno i napravite rjetko tijesto, da se može lijevati. Izlijte ga na vrelu nauljenu tavicu za palačinke i tavicu naginjite da se tanko jednolično razlije. Kratko pecite sa jedne strane potom prevrnite tijesto da se dopeče i sa druge strane. Bezglutensko tijesto za palačinke kod stajanja se brzo zgušnjava pa mu i naknadno možete dodati malo mlijeka i/ili jaje da ga ponovno učinite tekućim. Najbolje su vruće palačinke bez ili sa nadjevom (slatkim ili slanim).

2 Responses to “Palačinke (2 recepta)”

  • DIJANA:

    dali se može koristiti rižino brašno?

    • Teta Dokica:

      Jesam brza!
      Uglavnom, suprug se bavio ovim sajtom, ja samo pripremala što će “objaviti”. Uglavnom sam pratila što se događa na fejsu, a ne i ovdje.
      Rižino brašno se može koristiti, ali treba pratiti deklaraciju (ima li kakvih mogućih neželjenih onečišćenja).

Leave a Reply

Specijalisticka ordinacija obiteljske medicine dr.med. Snjezana Permozer Hajdarovic