Dalmatinske fritule

1,5 Schar brašna Mix B, sol, kvasac, malo vode, 1 čašica rakije, malo grožđica, 1 limun, vanilin šečer, šaka oraha, 1 1 ulja za prženje

U dublju posudu stavite brašno, dodajte kvasac i toliko tople vode da tijesto možete lako izmjestiti kuhačom. Dodajte čašicu rakije, malo grožđica i šaku oraha i naribanu limunovu koricu. Tijesto izmjestite, lupajte kuhačom dok ne počne praviti mjehuriće i ostavite da se diže oko jedan sat.

Ulijte otprilike litru ulja u posudu da se zagrije i žličicom tijesto stavljajte u kipuće ulje (žlicu valja prije umočiti u ulje ili vruću vodu da se uz nju ne bi prilijepilo tijesto). U posudi ne smije biti puno fritula odjednom. Kad kad posudu malo protresete kao bi se fritule same okretale u ulju.Čim se fritule isprže pospite ih vanilin šećerom i tople poslužite.

Leave a Reply

Specijalisticka ordinacija obiteljske medicine dr.med. Snjezana Permozer Hajdarovic